Ape sier nei til E-stoffer!

Uten e-stoffer


Vi får en del spørsmål angående barn og kosthold. De fleste foreldre er opptatt av hva barna får i seg, og det er bra. Barn har små kropper og er derfor mer sårbare for enkelte ting enn vi voksne.

Et av spørsmålene de er opptatt av er E-stoffer og tilsetningsstoffer. E-stoffer er tilsetningsstoffer med et E-nummer. Tilsetningsstoffer er samlebetegnelse for mange ulike ingredienser som på grunn av sine egenskaper tilsettes i mat. E sier noe om tilsetningsstoffet og at det er vurdert av myndighetene og godkjent som trygt å bruke.

Når det gjelder mat til barn, er regelverket noe strengere enn for voksne. Det vil si at myndighetene ønsker at kun det som er nødvendig for produksjon av denne maten skal tilsettes.

På grunn av lav kroppsvekt anbefaler myndighetene å begrense inntaket av tilsetningsstoffer, særlig for de aller minste. Derfor har vi laget en barneyoghurt som er helt uten E-stoffer, og som er et ypperlig valg også for de minste barna.

Ingen E-stoffer tillatt!«Til de minste barna anbefaler jeg å velge en yoghurt med lite tilsatt sukker, og helst uten E-stoffer.»

Elisabeth Hurum, Ernæringsrådgiver for Safari

Er det noe du lurer på? Trykk her! Les mer om produktene våre her!
Ujevn bord