Ape sier nei til sukker!

Barn og sukker

De fleste barn elsker yoghurt, og det er mange foreldre som har spørsmål om yoghurt og barn. Særlig er mange bekymret for at det er for mye sukker i yoghurt.

All yoghurt inneholder noe sukker. Enten i form av melkesukker – laktose, fruktsukker fra frukten som er tilsatt – fruktose, eller som tilsatt sukker. Sukkeret er tilsatt på grunn av smaken. Tilsetter vi mindre sukker, får yoghurten en syrlig smak som mange barn ikke liker.

Hvis du vil unngå tilsatt sukker i yoghurt, må du kjøpe yoghurt naturell. Siden naturell yoghurt kan bli litt for surt, kan man bli fristet til å tilsette sukker i form av frukt, syltetøy eller tilsvarende allikevel. Da kan det kanskje være like greit å velge Safari med et lavt sukkernivå.

Søtet med frukt og bær!


SAFARI ER SUNT FOR BARN, OGSÅ FOR DE MINSTE!


 Safari yoghurt 8-pakning


Yoplait Safari yoghurt er søtet med frukt og bær og 2 % sukker. For å begrense mengden hvitt raffinert sukker, er det tilsatt 2 % fruktjuicekonsentrat. Den er laktoseredusert, og helt uten E-stoffer. Samtidig inneholder yoghurt mange viktige næringsstoffer, som er spesielt viktige for barn.

Fra barnet er ca. 1 år gammel, kan du begynne å gi yoghurt i små mengder. Yoghurt inneholder en rekke viktige vitaminer og mineraler som barna trenger. Du har sikkert fått med deg at den inneholder kalsium, som er viktig for en sterk benbygning, men det er kanskje ikke like godt kjent at yoghurt også kan være en god kilde til både jod, magnesium, vitamin B12 og proteiner.

Begynn kun med små smaksprøver på en teskje. Yoghurten bør ikke utgjøre et hovedmåltid for de minste, men bruk det gjerne som en liten bonus eller mellommåltid, gjerne sammen med noe kornholdig mat. Helsemyndighetene anbefaler at yoghurten er uten kunstig søtning frem til barnet er 3 år, på grunn av deres lave kroppsvekt.«Til de minste barna anbefaler jeg å velge en yoghurt med lite tilsatt sukker, og helst uten E-stoffer.»

Torill Emblem Nysted, Ernæringsrådgiver for SafariSe videosnutt om barn og sukker nedenforYoplait Safari - Barn og sukker
Filsett
1:12
Vist antall ganger
1,776

Er det noe du lurer på? Trykk her! Les mer om produktene våre her!
Ujevn bord